DE FYRAS GÄNG I MARAÖ

DE FYRAS GÄNG I MARAMÖ!

Mötet i Maramö är som en mardröm. Den borgerliga alliansen – De fyras gäng – förefaller vara i total avsaknad av kontakt med verkligheten. Resultatet som sannolikt var klart redan innan man åkte till Maramö blev att fem arbetsgrupper skall tillsättas och att ett konvent skall anordnas 2014.

        I stället för att ta sig an de problem de inte kan vara omedvetna om åker De fyras gäng till Maramö och grillar korv.

Det finns goda skäl att ställa ett antal frågor till De fyras gäng:

 • Av bruttonationalprodukten går en all mindre del till löner medan företagens vinster ökar. Tycker De fyras gäng att den här utvecklingen är bra eller dålig?
 • De ekonomiska klyftorna i samhället ökar. Allt fler tvingas söka det som tidigare kallades socialbidrag. Tycker De fyras gäng att den här utvecklingen är bra eller dålig?
 • De ekonomiska klyftorna har förstärkts genom jobbskatteavdraget som innebär att sjuka, arbetslösa och pensionärer får betala mer i skatt för samma inkomst än den som arbetar. Samtidigt har ersättningsnivåerna vid sjukdom och arbetslöshet minskat. Kommer De fyras gäng att fortsätta på den inslagna vägen?
 • Antalet barn som lever under knappa ekonomiska omständigheter ökar. Antalet barn som vräks ökar.  Det finns goda grunder för att anta att den här utvecklingen beror på de sänkta ersättningsnivåerna vid sjukdom och arbetslöshet. Vad tror De fyras gäng att utvecklingen beror och vad tänker man göra?
 • Vårdskandalerna har avlöst varandra och antalet vårdplatser på sjukhusen har minskat så att sjuka och skadade ofta får ligga i korridorer och andra utrymmen. Vad tänker De fyras gäng göra åt detta?
 • Bostadsbristen ökar? Vad tänker De fyras gäng göra?
 • Segregationen ökar inte bara när det gäller bostadsområden utan också på skolans område. Somliga anser att utvecklingen på skolans område sammanhänger med det fria skolvalet. Svenska välanpassade föräldrar väljer bort skolor där det finns många barn med invandrarbakgrund. Vad tänker De fyras gäng göra åt detta?
 • Skolresultaten blir allt sämre. Sannolikt sammanhänger detta med segregationen inom skolans område? Tror De fyras gäng att enbart mer betyg löser problemet. Har man tänkt vidta några andra åtgärder?
 • Trots ökade resurser klarar polisen upp allt färre brott. Vad tänker De fyras gäng göra åt detta?
 • Tågtrafiken fungerar dåligt vare sig det är sommar eller vinter. Vad tänker De fyras gäng göra åt detta?
 • Vi har inte längre ett försvar som är värt namnet. Reinfeldt anser att försvaret är ett särintresse. Vad tycker De fyras gäng tillsammans?
 • Arbetslösheten ökar. Jobbskatteavdrag, sänkt restaurangmoms sänkta arbetsgivaravgifter och andra åtgärder har inte gett resultat. Vad tänker De fyras gäng göra nu?

 Under sin tid vid makten har de fyras gäng sänkt skatterna med mer än 100 miljarder per år. Kan det vara förklaringen till att så mycket gått fel?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: