VILKA VÄRDERINGAR KOMMER ATT VARA STYRANDE FÖR DEN NYUTNÄMNDA ARBETSMARKNADSMINISTERN ELISABETH SVANTESSON

Till ny arbetsmarknadsminister har Reinfeldt utsett Elisabeth Svantesson. Hon har ett förflutit i Livets Ord och i organisationen Ja till livet, har varit abortmotståndare och emot samkönade äktenskap.

      Elisabeth Svantesson har när hon fått frågor om sin tro, sitt abortmotstånd, och sitt motstånd mot samkönade äktenskap svarat att hon stöder regerings politik. Men vad tycker hon egentligen. Med sin bakgrund i Livets Ord förefaller det inte osannolikt att hon är företrädare för framgångsteologin. Framgångsteologin är en kristen teologisk riktning som särskilt betonar att välsignelse är Guds vilja för den kristne, i bemärkelsen materiellt välstånd och helande, och att bibeltrogen tro, positivt tänkande och tiondegivande leder till välgång och välmående. I sin extrema form innebär det övertygelsen att alla kan bli helade och leva i ekonomiskt överflöd idag genom att bli bibeltrogna kristna. Också motsatsen: att sjukdom, handikapp och olyckshändelser som drabbar enskilda personer är Guds straff för individens personliga synd och otro.

      I massmedia har Elisabeth Svantesson uttalat att det måste ställas tuffare krav på de personer som får försörjningsstöd. Det förefaller som om hon vägleds av ordspråket:

 

”Arbetarens hunger hjälper honom att arbeta, ty hans egen mun driver på honom.” (Ords 16:26)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: